تشخیص سرطان،علت و درمان آن

تشخیص سرطان

تشخیص سرطان،علت و درمان آن ،(Cancer)امروزه بیماری سرطان و انواع سرطان ها از عوامل اصلی مرگ و میر است. سرطان نتیجه تغییرات سلولی و رشد و تقسیم بی رویه سلول ها می باشد

سرطان چیست؟

تشخیص سرطان،علت و درمان آن چگونه انجام می شود ؟

رشد غده سرطانی

سرطان بعلت تقسیم غیرقابل کنترل سلول ها ایجاد می شود و می تواند منجر به تومورها ، آسیب به سیستم ایمنی بدن و سایر اختلالات کشنده شود.

اشکال خاصی از سرطان منجر به رشد تومور می شود ، در حالی که برخی دیگر مانند سرطان خون اینطور نیستند.

بیشتر سلولهای بدن عملکردهای خاص و طول عمر مشخصی دارند. اگرچه ممکن است به نظر بد برسد ، اما مرگ سلولی بخشی از یک پدیده طبیعی و مفید به نام آپوپتوز است.

یک سلول دستور مرگ را دریافت می کند تا بدن بتواند سلول جدیدی را جایگزین کند که عملکرد بهتری دارد. سلولهای سرطانی فاقد اجزایی هستند که به آنها دستور می دهد تقسیم را متوقف کرده و بمیرند.

در نتیجه ، آنها با استفاده از اکسیژن و مواد مغذی که معمولاً سلول های دیگر را تغذیه می کنند ، در بدن تجمع می یابند. سلول های سرطانی می توانند تومور ایجاد کنند ، سیستم ایمنی بدن را مختل کرده و تغییرات دیگری ایجاد کنند که مانع عملکرد منظم بدن می شود.

سلولهای سرطانی در یک ناحیه ایجاد شده ، سپس از طریق غدد لنفاوی منتشر می شوند. اینها مجموعه ای از سلولهای ایمنی هستند که در سراسر بدن قرار دارند.

سالانه بیش از 40 هزار نفر به یکی از سرطانهای زیرمبتلا می شوند:

  • مثانه
  • روده بزرگ و راست روده
  • اندومتر
  • کلیه
  • سرطان خون
  • کبد
  • ملانوما
  • لنفوم غیر هوچکین
  • لوزالمعده
  • تیروئید

سرطان های دیگر کمتر رایج هستند.

پزشکان تشخیص سرطان را بر اساس موارد زیر طبقه بندی می کنند:

  • محل آن در بدن
  • بافتهایی که در آن شکل می گیرد

سارکوم در استخوان ها یا بافت های نرم ایجاد می شود ، در حالی که تشخیص سرطان در سلول هایی که سطوح داخلی یا خارجی بدن را می پوشانند ایجاد می شود. سرطان سلول بازال در پوست ایجاد می شود ، در حالی که آدنوکارسینوم می تواند در پستان ایجاد شود.

هنگامی که سلول های سرطانی به قسمت های دیگر بدن گسترش می یابند ، اصطلاح پزشکی این متاستاز است.پس از سرطان پوست بدون ملانوم ، سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان است.

انواع شایع سرطان

سه سرطان شایع در مردان ، زنان و کودکان به شرح زیر است:

  • مردان: پروستات ، ریه و کولورکتال
  • زنان: سینه ، ریه و روده بزرگ
  • کودکان: سرطان خون ، تومورهای مغزی و لنفوم

شیوع و تشخیص سرطان و انواع سرطان تحت تأثیر عوامل زیادی مانند سن ، جنس ، نژاد ، عوامل محیطی محلی ، رژیم غذایی و ژنتیک است. در نتیجه ، میزان بروز سرطان و انواع سرطان بسته به این عوامل متفاوت است.

سرطان ریه ، معده ، کبد ، روده بزرگ و سینه هر ساله بیشترین مرگ و میر ناشی از سرطان را ایجاد می کند.

سرطان معده اغلب در ژاپن یافت می شود ، در حالی که به ندرت در ایالات متحده یافت می شود. معمولاً ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی است.

انواع مختلف سرطان

بیش از 200 نوع سرطان وجود دارد. در لیست زیر انواع خاصی از سرطان های موجود ذکر شده است:

کارسینوم: سرطانی که در پوست یا بافت هایی که اندام داخلی را پوشانده یا می پوشاند شروع می شود. پوست ، ریه ، روده بزرگ ، لوزالمعده ، سرطان تخمدان.

سارکوم: سرطانی که در استخوان ، غضروف ، چربی ، ماهیچه ، عروق خونی یا سایر بافت های پیوندی یا حمایتی شروع می شود.

لوسمی: سرطانی که در بافت خون ساز مانند مغز استخوان شروع می شود و باعث می شود تعداد زیادی سلول غیرطبیعی خون تولید و وارد خون شود.

لنفوم و میلوم: سرطانهایی که در سلولهای سیستم ایمنی شروع می شوند.

تشخیص سرطانهای سیستم عصبی مرکزی: سرطان هایی که در بافتهای مغز و نخاع شروع می شوند.

سلول های سرطانی متاستاتیک معمولاً از نوع سلولی که در بالا ذکر شد بوجود می آیند و تفاوت عمده آنها با انواع فوق این است که این سلولها در حال حاضر در بافتی وجود دارند که سلولهای سرطانی در ابتدا از آن تشکیل نشده بودند.

آیا ابتلا به سرطان ژنتیکی است؟

عوامل ژنتیکی می توانند در ایجاد سرطان نقش داشته باشند.

کد ژنتیکی افراد به سلول های آنها می گوید که چه موقع تقسیم و منقضی شوند. تغییرات در ژن ها می تواند منجر به دستورالعمل های نادرست شود و سرطان منجر شود.

ژن ها همچنین بر تولید پروتئین سلول ها تأثیر می گذارند و پروتئین ها بسیاری از دستورالعمل ها برای رشد و تقسیم سلولی را به همراه دارند.

برخی ژن ها پروتئین هایی را تغییر می دهند که معمولاً سلول های آسیب دیده را ترمیم می کنند. این می تواند منجر به سرطان شود. اگر والدین دارای این ژن ها باشند ، ممکن است دستورالعمل های تغییریافته را به فرزندان خود منتقل کنند.

برخی تغییرات ژنتیکی پس از تولد رخ می دهد و عواملی مانند سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض آفتاب می تواند خطر را افزایش دهد.

تغییرات دیگری که می تواند منجر به سرطان شود در سیگنال های شیمیایی که “بیان” ژن های خاص را تعیین می کند ، رخ می دهد.

در نهایت ، فرد می تواند مستعد ابتلا به نوعی سرطان باشد. ممکن است پزشک از این بیماری به عنوان سندرم سرطان ارثی یاد کند. جهش های ژنتیکی موروثی به طور قابل توجهی در ایجاد 5 تا 10 درصد موارد سرطان نقش دارند.

علائم و نشانه های سرطان

علائم و نشانه های تشخیص سرطان بستگی به نوع سرطان ، محل قرارگیری آن ویا گسترش سلول های سرطانی دارد. به عنوان مثال ، سرطان پستان ممکن است به صورت یک توده در سینه یا به عنوان ترشح از نوک سینه ظاهر شود در حالی که سرطان پستان متاستاتیک ممکن است با علائم درد (در صورت گسترش به استخوان) ، خستگی شدید (ریه ها) یا تشنج (مغز) ظاهر شود. برخی از بیماران تا زمانی که سرطان بسیار پیشرفته نباشد هیچ نشانه یا علامتی از خود نشان نمی دهند.

علائم و نشانه های تشخیص سرطان به شرح زیر است:

  • تغییر در عادات روده یا مثانه
  • گلو درد که التیام نمی یابد
  • خونریزی یا ترشح غیر معمول (به عنوان مثال ، ترشحات نوک سینه یا “زخمی” که باعث ترشح مواد نمی شود)
  • ضخیم شدن یا ایجاد توده در سینه ، بیضه ها یا جاهای دیگر
  • مشکل در بلع
  • تغییر واضح در اندازه ، رنگ ، شکل یا ضخامت زگیل یا خال
  • سرفه ناخوشایندیا گرفتگی صدا
  • کاهش وزن بدون دلیل یا کاهش اشتها
  • نوع جدیدی از درد در استخوان ها یا سایر قسمت های بدن که ممکن است به طور پیوسته بدتر شود.
  • خستگی مداوم ، تهوع یا استفراغ
  • تب های مداوم
  • عفونت های مکرر که با درمان معمول برطرف نمی شوند

هر کسی که دارای این علائم و نشانه ها باشد باید با پزشک خود مشورت کند. این علائم همچنین ممکن است ناشی از شرایط غیر سرطانی باشد.

بسیاری از سرطان ها با برخی از علائم عمومی بالا ظاهر می شوند ، اما اغلب دارای یک یا چند علامت هستند که مخصوص نوع سرطان است. به عنوان مثال ، سرطان ریه ممکن است علائم شایع درد را نشان دهد ، اما معمولاً این درد در قفسه سینه قرار دارد. ممکن است بیمار دچار خونریزی غیرمعمول شود ، اما خونریزی معمولاً هنگام سرفه بیمار اتفاق می افتد. بیماران مبتلا به سرطان ریه اغلب دچار تنگی نفس می شوند و سپس بسیار خسته می شوند.

عوامل خطر و علل سرطان

عوامل ایجاد سرطان

هر چیزی که ممکن است باعث رشد غیرطبیعی یک سلول طبیعی بدن شود ، می تواند باعث سرطان شود.

دسته بندی کلی عوامل مرتبط یا سرطانی به شرح زیر است: قرار گرفتن در معرض ترکیبات شیمیایی یا سمی ، اشعه یونیزان ، برخی عوامل بیماری زا و ژنتیک انسان.دخانیات یا سیگار حاوی حداقل 66 ماده شیمیایی و سموم احتمالی سرطان زا است.

هر چیزی که ممکن است باعث رشد غیرطبیعی یک سلول طبیعی بدن شود ، می تواند باعث سرطان شود. بسیاری از عوامل می توانند باعث ناهنجاری های سلولی شوند و با پیشرفت سرطان در ارتباط هستند. تعیین رویداد آغازگر که باعث ایجاد سرطان دریک فرد خاص می شود ، اغلب دشوار یا غیرممکن است ، اما تحقیقات تعدادی از دلایل احتمالی را در اختیار پزشکان قرار داده است که به تنهایی یا هماهنگ با دلایل دیگر ، کاندیدای احتمالی شروع بیماری هستند. موارد زیر فهرستی از علل اصلی است:

  • قرار گرفتن در معرض ترکیبات شیمیایی یا سمی: بنزن ، آزبست ، نیکل ، کادمیوم ، وینیل کلراید ، بنزیدین ، ​​ دخانیات یا دود سیگار (حاوی حداقل 66 ماده شیمیایی و سموم احتمالی سرطان زا شناخته شده است) ، آزبست و آفلاتوکسین.
  • تشعشع یونیزه کننده: اورانیوم ، رادون ، اشعه ماوراء بنفش از نور خورشید ، تابش آلفا ، بتا ، گاما و منابع ساطع کننده اشعه ایکس.
  • عوامل بیماری زا: ویروس پاپیلومای انسانی ، ویروس EBVیا اپشتاین بار ، ویروس های هپاتیتB و C ، ویروس تبخال مرتبط با سارکوم کاپوسی، ویروس پلیومای سلول مرکل و Helicobacter pylori هستند.
  • ژنتیک: تعدادی از سرطان های خاص با ژن های انسان ارتباط دارد و به شرح زیر است: سینه ، تخمدان ، روده بزرگ ، پروستات ، پوست و ملانوم. ژن های خاص و سایر جزئیات خارج از حوصله این مقاله کلی است بنابراین خواننده برای اطلاعات بیشتر در مورد ژنتیک و سرطان به موسسه ملی سرطان ارجاع داده می شود.

ذکر این نکته ضروری است که اکثر افراد دارای عوامل خطر برای سرطان هستند و در طول زندگی خود در معرض مواد سرطان زا (به عنوان مثال ، نور خورشید ، دود ثانویه سیگار و اشعه ایکس) قرار دارند ، اما بسیاری از افراد به سرطان مبتلا نمی شوند.

هرچه میزان مواد سرطان زایی که فرد در معرض آن قرار دارد بیشتر باشد ، احتمال ابتلای فرد به سرطان بیشتر است. علاوه بر این ، افرادی که ارتباط ژنتیکی با سرطان دارند ممکن است به دلایل مشابه (عدم وجود محرک کافی برای عملکرد ژن ها) به آن مبتلا نشوند.

 علاوه بر این ، برخی از افراد ممکن است پاسخ ایمنی بالایی داشته باشند که سلول هایی را که به طور بالقوه تبدیل به سلول های سرطانی می شوند ، کنترل یا حذف می کند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد حتی برخی شیوه های رژیم غذایی می تواند نقش مهمی در ارتباط با سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از بقای سلول های سرطانی ایفا کند. به همین دلایل ، تعیین علت خاصی از سرطان برای بسیاری از افراد دشوار است.

اخیراً ، عوامل خطر دیگری به لیست مواردی اضافه شده است که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. به طور خاص ، گوشت قرمز (مانند گوشت گاو ، گوسفند و گوشت خوک) توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان عامل خطرناک برای عوامل بالقوه سرطان طبقه بندی شد. علاوه بر این ، گوشت های فرآوری شده (گوشت شور ، دودی ، نگهداری شده ویا پخته) در لیست سرطان زا قرار گرفت.

افرادی که گوشت کبابی زیادی می خورند نیز ممکن است به دلیل ترکیباتی که در دمای بالا ایجاد می شوند ، خطر ابتلا را افزایش دهند. سایر شرایط نامشخص که ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها را افزایش دهد شامل چاقی ، عدم ورزش ، التهاب مزمن و هورمون ها ، به ویژه آن هورمون هایی است که برای درمان جایگزین استفاده می شود. موارد دیگر مانند تلفن های همراه به شدت مورد مطالعه قرار گرفته است.

اثبات اینکه یک ماده باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان نمی شود یا ارتباطی ندارد ، دشوار است. به عنوان مثال ، برخی از محققان معتقدند داروهای ضد عرق با سرطان سینه مرتبط هستند.

سایر علل سرطان قابل پیشگیری نیستند. در حال حاضر ، مهمترین عامل خطر غیرقابل پیشگیری ، سن است.

تشخیص سرطان

تشخیص سرطان

آزمایشات زیادی برای تشخیص سرطان وجود دارد ، تشخیص قطعی با بیوپسی بافت مشکوک به سرطان انجام می شود. نتایج بیوپسی به تعیین نوع سرطان و میزان گسترش آن کمک می کند.

درمان سرطان

پروتکل های درمانی بسته به نوع و مرحله سرطان متفاوت است. اکثر پروتکل های درمانی متناسب با بیماری هر فرد طراحی شده اند. با این حال ، اکثر درمانها حداقل یکی از موارد زیر را شامل می شوند و ممکن است همه آنها را شامل شوند: جراحی ، شیمی درمانی و پرتودرمانی.

عوارض جانبی شیمی درمانی شامل ریزش مو است. با این حال ، پیشرفت های درمانی چشم انداز افراد مبتلا به سرطان را بهبود می بخشد.پزشکان معمولاً درمان هایی را بر اساس نوع سرطان ، مرحله تشخیص آن و سلامت کلی فرد تجویز می کنند.

شیمی درمانی سلول های سرطانی را با داروهای شیمیایی از بین می برد. این داروها همچنین می توانند به کوچک شدن تومورها کمک کنند ، اما عوارض جانبی آن می تواند شدید باشد.

هورمون درمانی شامل مصرف داروهایی است که نحوه عملکرد برخی هورمون ها را تغییر داده یا در توانایی بدن در تولید آنها اختلال ایجاد می کند.

از ایمونوتراپی از داروها برای تقویت سیستم ایمنی و به مبارزه با سلول های سرطانی استفاده می کند.

پرتودرمانی از اشعه با دوز بالا برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. همچنین ، پزشک ممکن است از اشعه برای کوچک کردن تومور قبل از عمل یا کاهش علائم را توصیه کند.

پیوند سلول های بنیادی می تواند به ویژه برای افرادی که مبتلا به سرطان های مرتبط با خون هستند مانند سرطان خون یا لنفوم مفید باشد.

هنگامی که فرد مبتلا به تومور سرطانی است ، جراحی بخشی از برنامه درمانی می باشد.

اغلب پزشکان برای به حداکثر رساندن اثربخشی از بیش از یک نوع درمان استفاده می کنند.

بسیاری از داروهای خانگی و درمان های جایگزین برای سرطان ها وجود دارد ، اما به بیماران توصیه می شود قبل از استفاده با پزشکان خود در مورد آنها صحبت کنند.

. با رعایت اصول تغذیه و رژیم غذایی سالم و ارگانیک و خرید از معتبرترین فروشگاه ها مثل فروشگاه هایپرارگانو خواهید توانست محصولات غذایی ارگانیک را تهیه کرده و سبب بهبود سلامت بدن خود شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه